INTERVIEW: I CAN’T

 

Hoe is het allemaal begonnen voor je?  

Rond mijn 14-15de leerde een goede vriend van me m’n eerste platen gelijkzetten met vinyl, de genres die er door vlogen waren al heel uitgebreid op dat moment.

Dat ging van Minimal en House naar oude Trance, ook Hip Hop ging er door. Op deze leeftijd was ik zelf erg gebeten door het D’n’b & Dubstep genre. Echter wel de diepe, trippy Dubstep.

Wanneer ik dan begon uit te gaan en de hoog dagen van Dubstep zowat voorbij vlogen kwam ik meer en meer op plaatsen terecht waar ook wel een Techno stage was. Mijn zus en nicht waren ook reeds fan van het stevigere Technowerk. Via die goede vriend van me leerde ik iemand kennen die me de eerste basics in Ableton wat leerde kennen, denk dat dat rond een jaar of 16 was. Hij was vooral gebeten door Techno. En hoewel Techno al vaak aan bod kwam tijdens de oefensessies is het pas nadat ik deze begon uit te pluizen op productie basis dat ik er echt door gebeten werd. Zo kwam ik aan een hele hoop oude promo platen uit Marco Bailey zijn collectie en sindsdien ging de bal aan het rollen. Productie-  en Dj-gewijs evolueerde het steeds vaker naar Techno. Sindsdien staat zowat alles wat ik doe in teken van het draaien & producen van het genre.

Hoe zou je je stijl omschrijven?  

Graag hypnotiserend met een twist. Trippy synths en rollende percussie doen het voor mij.

Ik durf ook al eens graag uit de bocht gaan met iets speciaal, dan denk ik bv aan een stevig gepitcht Shadow Movement – ID

 

Je track ‘Subject to change” was één van de hoogte punten op de Twelve compilatie van Coincidence Records. Wat kunnen we nog van je verwachten op het gebied van producties?  

Subject To Change was een enorme kans en de respons er op was groter dan ik verwachtte, het was een trots moment.

Verder komt er 22 februari een remix van me uit voor Miosa op Kaskaderi. Voor deze remix heb’k me door de titeltrack ‘Interdimensional Excursion’ laten leiden door met de FX en hits van het nummer mijn draai te geven aan het gevoel dat ik kreeg van het origineel. Ik ben er echt enorm trots op en vind het kwalitatief een van m’n betere producties. De teasers vind je hier:

Normaal staat er ook een remix van me op het programma die al in Berghain en Khidi werd gespeeld, alsook op Studio Brussel. Ik kan er nog niet veel over kwijt maar het is een label waar ik enorm naar op kijk en heel hoog op de bucketlist staat.

Verder ben ik momenteel bezig aan een EP, het is een kwestie van afwerken, maar ik ben enorm kritisch over m’n output en soms duurt het al wat langer. Maar ik ga liever voor kwaliteit dan kwantiteit.

Wat is je favoriete platen van dit moment?  

Goh dit moet zowat de moeilijkste vraag zijn.

Qua Techno zal m’n favoriete plaat wellicht altijd Max_M & Wrong Assessment – 1004A blijven

Van dit nummer krijg ik het echt koud en warm tegelijk, en met de backstory eraan durft het nog altijd een traan in de ogen toveren. Nooit eerder was een Techno track voor mij zo emotioneel.

Ook de textures van Subjected & Sawlin op Electric Deluxe prijken heel hoog in m’n favorieten.

Recent is vooral ‘Time Shifting’ van HNDRK een van m’n favoriete. Acid Techno met een twist.

Dit kwam dan ook uit op ons label Unlike:U.

Naar welke artiest kijk je op of wie inspireert je momenteel? 

Namen als Subjected, Escape To Mars, Parallx, Oscar Mulero en dergelijke zullen altijd een grote bron van inspiratie zijn.

Wat is voor je de ultieme plek om te spelen?

Plaatsen als Kompass, Fuse, Berghain, Khidi & Bassiani staan enorm hoog op m’n Bucketlist. Ook in de festivalwereld zou ik graag wat meer ervaring op doen.

Materia was alvast een enorme eer. Ook Decadance blijft voor mij een van m’n favoriete locaties om te spelen.

Waar kunnen mensen meer info over je vinden qua sets en speeldata?

Facebook & soundcloud zijn momenteel mijn go to platformen. Je vind me op /ICantTechno.

www.facebook.com/icanttechno & www.soundcloud.com/icanttechno

Van harte bedankt voor het interview.

Check zeker de mix van I’Cant opgenomen voor Techno Scene

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.