Interview: Endove

Endove is één van de opkomende belgische techno dj’s die regelmatig aantreedt in de Gentse technotempel Kompass. Onlangs speelde hij nog in Kompass met Mathew Johnson en Cassy.

Als grote fan van zijn sound is het tijd voor een interview.

Hoe is het allemaal begonnen?

Het is voortgevloeid uit de liefde voor muziek die ik samen met Max Halsberghe deelde. Voor ons was het altijd een droom om in de muziekwereld te stappen. Wat de interesse ook heeft aangewakkerd is het feit dat in onze vriendenkring heel wat mensen in de event/muziek wereld aan de slag zijn. Het bleef echter bij luisteren naar muziek of naar specifieke feesten te gaan om daar onze favoriete artiesten te bewonderen. Toen we plots de vraag kregen om op een festival in Kortrijk een set te spelen zijn we alles wat serieuzer beginnen nemen en is Endove onstaan in 2014.
We merkten al vrij snel dat een dj duo voor ons niet was weggelegd, zo zijn we dan ook gesplit en is Max onder de naam Sous verdergegaan.
De eerste stapjes waren gezet in de muziek wereld en rest volgde al snel met o.a. bookings in Club Søndag en Decadance.

Waar komt de naam Endove vandaan?
Hahaha, Dat stelt eigenlijk niet zoveel voor.
De eerste naam was Bacon & Egg (toen nog met Max). Maar wanneer alles wat serieuzer begon hebben we dat aangepast naar Endove.
Die naam komt van THE END OFF en met mijn fantasie heb ik daar Endove van gemaakt.

Hoe zou je je stijl omschrijven?
Goh, het is niet zo makkelijk om mijn stijl precies te benoemen. Ik hou van zware baselines, ook meestal wat het stevigere werk maar met redelijk wat variatie en melodie. Je kan het ook zeker zien als een duistere/ donkere techno.

Ben je ook bezig met eigen producties? En zo ja. Kunnen we binnenkort iets van je verwachten?

Ja, sinds iets meer of een jaar ben ik bezig met producen. Ik probeer mezelf niet te pushen om daar dagelijks of wekelijks mee bezig te zijn laat staan en een datum vast te leggen om iets af te maken maar ik kan wel zeggen dat je binnenkort iets kan verwachten…

Wat is je favoriete plaat van dit moment?
fixon – disorders known (conrad van orton remix)

Onlangs speelde je opnieuw in Kompass, één van de hipste technoplekken samen met Mathew Jonson. Wat zijn andere clubs waar je graag nog eens zou spelen?

Dat klopt, een van de hipste en in mijn ogen ook 1 van de tofste plekken om te spelen op dit moment. In de afgelopen jaren hebben de kansen zich voorgedaan om in Labyrinth club, Lagoa, Forty Five, Club Søndag, Kompass club & Cafe d’anvers te mogen spelen. Ooit zou ik dat lijstje kunnen aanvullen met de gegeerde Fuse 🙂

Waar kunnen mensen meer info over je vinden qua sets en speeldata?

Meer info over Endove kan je vinden op zijn Facebook en Soundcloud voor zijn sets.

Endove verzorgt ook de eerste editie van de Curated by Wolken podcast

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.