Interview: Man Outta Space

Man Outta Space,ook gekend als Dries Willem en founder van Wir Tanzen en resident in Decadence is geen onbekende in de Belgische technoscene. Sinds kort ligt zijn eerste single “Acid Trek”, gereleased op Coincidence Records in de winkel. Man Outta Space speelde reeds naast dj’s als Dax J, Lucy, Keith Carnal,…en in clubs als Fuse,Club Vaag maar ook in Suicide Club Berlin… 

Tijd voor een interview!

Hoe is het allemaal begonnen? 

MoS – Toen ik heel jong was ben ik altijd bezig geweest met muziek maar ik heb nooit een instrument geleerd. Ik knoeide met cassettedecks en later met basic muziekprogramma’s. Met wat prutswerk maakte ik mini mixes en zo kreeg ik de kans om eens te draaien op een schoolfeest. Zonder enige oefening en met vele fouten maar toch had ik de smaak te pakken. 12 jaar terug kocht ik dan men eerste platendraaiers en mixer en dan was ik echt vertrokken. In het begin deed ik vaak mee aan dj contests en stuurde sets op naar radiozenders als topradio, crazyfm, enz. Zo legde ik de juiste contacten en speelde ik de eerste feestjes. De interesse in producen is er ook altijd geweest maar het leek me
ver-van-mijn-bed-show show. Een 10 tal jaar terug heb ik wat zitten prutsen maar toen bleef het daar bij. Een 4 tal jaar terug heb ik het allemaal wat serieuzer beginnen aanpakken en mezelf eerst goed de werking van de programma’s en hardware aangeleerd maar het duurde lang eer ik resultaten had waar ik een beetje tevreden over was. Pas sinds het laatste jaar maak ik dingen die ik goed genoeg vind om te draaien.

Waar komt de naam Man Outta Space vandaan?

MoS -Ik was op zoek naar een naam die op een of andere manier wat duidelijker maakt wat ik probeer te brengen qua stijl. Ik speel vaak tracks met een diepere-trippy kantje en vond Space wel een bijpassend woord.

Hoe zou je je stijl omschrijven?

MoS – Zeer moeilijke vraag voor mij aangezien men collectie vrij breed gaat. Hoofdzakelijk ga ik voor duistere en energetische techno nummers. Dat kan heel melodisch zijn maar vaak ook tracks die gericht zijn op percussie. Ik hou van een opbouw en afwisseling in een mix en probeer een goeie balans te zoeken tussen wegdromers en stevige nummers.

De track “Acid Trek”, verschenen op de Twelve compilatie van Coincidence Records is momenteel één van mijn favoriete tracks van het moment. Wat kunnen we nog van u verwachten op het gebied van producties?

MoS – Nog geen concrete releases die er aankomen. Ik ben dagelijks bezig met het sleutelen aan tracks momenteel dus hopelijk binnenkort een ep waar ik tevreden over ben.

Wat is je favoriete plaat van dit moment?

MoS – Ik zal 3 favorieten kiezen die ik in de laatste maand heb gekocht om het mezelf wat makkelijker te maken.

  • Unbalance – Stolen Childhood
  • Emmanuel – Chainreaction
  • I Hate Models – Emerald

Enkele weken terug speelde je een super set in Suicide Berlin. Wat is voor je de ultieme plek om te spelen?

MoS – Berghain. Maar er staan nog zoveel andere fijne dingen op men lijstje.

Waar kunnen mensen meer info over je vinden qua sets en speeldata?

https://www.facebook.com/ManOuttaSpace/

Beluister hier zijn set in Suicide Club Berlin

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.